پنجشنبه، مرداد ۱۴، ۱۳۸۹

وحشت و حيرت

1. فکر می کنین از خیل عظیم زن ها و مردهایی که 40 ساله با هم زندگی میکنن چندتاشون بدون مشکل و با رضایت 100% در کنار هم، احساس لذت کامل از زندگی رو دارند. میگن قدیما که دخترا رو زود شوهر میدادند گاهی پیش میومد که دختری عروسکش رو هم با خودش میاورد. حالا سن ازدواج بالا رفته ولی دخترها نه عروسک بلکه ایده آل های دوران جوونی شونو هم همراه میارن. مرد ایده آل وجود نداره(قبلاً هم نبوده). زن ایده آل هم وجود نداره. فقط یک چیز این وسط تغییر کرده ، اونم اینه که ما ، نسبت به سالها پیش، خیلی سریعتر و راحت تر از همدیگه متنفر می شیم. تقصیر از من و شما نیست.
2. چرا اIQ ایرانیان روبه نزول است؟

دعوت میکنم شما رو به خوندن این مقاله




دکتر شهرام یزدانی /دانشیار دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی

اعلام میانگین ضریب هوشی 84 برای ایرانی‌ها، سبب تعجب بسیاری از نخبگان ایران گردید. عده‌ای با انكار این آمار درصدد اعتراض به آن برآمده‌اند، اما برای اینجانب، این آمار هیچ‌گونه جای تعجبی نداشت، زیرا این موضوع را در سال 1379 در سخنرانی در سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی تحت عنوان نظریه ترقیق هوشی (Intellectual Dilution) پیش بینی كرده بودم. در این مقاله به اختصار علل افت میانگین ضریب هوشی در كشور را بررسی خواهم كرد و سپس به راهكارهای مقابله با این رخداد تلخ خواهیم پرداخت.

ضریب هوشی چیست و اهمیت آن در چیست؟

ضریب هوشی IQ یك نسبت است كه از تقسیم سن عقلی بر سن تقویمی ضربدر صد به دست می‌آید. اگر سن عقلی با سن تقویمی یكسان باشد، ضریب هوشی صد می‌شود ولی در بعضی مواقع در بعضی افراد سن عقلی بیشتر می‌شود كه این فرد هوشی بیشتر از سایر افراد دارد.
برای به دست آوردن سن عقلی راه‌های زیادی وجود دارد و معمولا كارشناسان از تست‌های خاصی استفاده می‌كنند كه جنبه‌های مختلفی مانند تشخیص الگوها، قدرت حافظه كوتاه ‌مدت، استفاده فرد از واژه‌ها، سرعت محاسبه فرد، درك روابط یا جبر، اطلاعات عمومی، محاسبات ریاضیات، درك فضایی، منطق و املا را ارزیابی می‌كند.

ا


به این ترتیب دستیابی به میانگین ضریب هوشی بالاتر یكی از ابزار توسعه و به طور هم‌زمان یكی از دستاوردهای مهم توسعه محسوب می‌گردد.

ضریب هوشی اقوام و ملل
مطالعات فراوانی روی تفاوت متوسط ضریب هوشی در كشورهای مختلف صورت گرفته است.

میانگین ضریب هوشی در آمریكا و انگلستان حدود 100 است. این عدد برای شهروندان ژاپنی، چینی، كره‌ای، هنگ كنگی و تایوانی 105 و برای تركیه، كشورهای خاورمیانه و جنوب آسیا بین 78 و 90 و برای كشورهای آفریقایی پایین تر از صحرای آفریقا بین 65 تا 75 است. در این میان كشور ما ایران با ضریب هوشی متوسط 84 رتبه 97 را بین 185 كشور جهان دارا می‌باشد.


اما هنگامی كه با تفاوت میانگین ضریب هوشی میان دو كشور یا دو نژاد مواجه می‌شویم قایل شدن به تفاوت ژنتیكی، به نوعی به معنای وجود نژاد برتر (ژن برتر) است.

جدای از عوامل ژنتیكی، عوامل محیطی متعددی روی ضریب هوشی تاثیر می‌گذارد وضعیت تغذیه‌ای به خصوص در دوران كودكی، استرس‌ها و تروماهای روانی، فقر عاطفی و ارتباطی و كمیت و كیفیت تحصیلات همگی بر ضریب هوشی تاثیر می‌گذارند. به .

مهاجرت نخبگان و ضریب هوشی

مهاجرت انتخابی نخبگان اثری مخرب بر توسعه ملل می‌گذارد. بدیهی است كه بار توسعه و پیشرفت جوامع بر دوش هوشمندان و نخبگان هر جامعه‌ای است. حال وقتی در یك جامعه شرایط به گونه‌ای باشد كه نخبگان در گذر زمان آن را ترك می‌كنند، نه تنها خروج آنها مستقیماً جامعه را متاثر می‌كند، بلكه در دراز مدت، ذخیره ژنتیكی كشور را نیز فقیرتر می‌كند و در نسل‌های آتی، روند انتقال ضرایب بالای هوشی به «نسل‌های آینده» با اختلال مواجه می‌شود.


این امر در مورد كشور اسكاتلند طی بیش از نیم قرن به دقت مطالعه شده است. از اوایل قرن بیستم، هر ساله تعداد زیادی از افراد تحصیل كرده اسكاتلندی به انگلستان مهاجرت می‌كنند. درصد متوسط مهاجرت سالانه تحصیل كردگان دانشگاهی از اسكاتلند به انگلستان 17.2 درصد و ضریب هوشی متوسط این مهاجران 108.1 می‌باشد.

این موضوع سبب شده است كه میانگین ضریب هوشی اسكاتلندی‌ها به طور متوسط در هر نسل یك امتیاز نسبت به نسل قبل كاهش پیدا كند و اسكاتلندی‌ها در اواسط قرن بیستم به كم‌هوش‌ترین ملت اروپایی (با میانگین ضریب هوشی 97) تبدیل شدند. د


بر اساس آمار صندوق بین المللی پول، ایران با ضریب مهاجرت 15 درصد، رتبه اول را در میان 61 كشور توسعه نیافته و در حال توسعه دارا می‌باشد و می‌توان تخمین زد كه در طی سه دهه اخیر حداقل سه واحد از ضریب هوشی متوسط ایرانی‌ها صرفا به سبب مهاجرت كاهش پیدا كرده است.

مهاجرت نخبگان تنها سبب كاهش میانگین ضریب هوشی ملل نمی‌شود، بلكه این كشورها را از نوابغ تهی می‌سازد. با نگاهی به فهرست اسامی افرادی مانند لئوناردو داوینچی (ضریب هوشی220)، گوته (210)، پاسكال (195)، نیوتن (190)، لاپلاس (190)، ولتر (190)، دكارت (185)، گالیله (185)، كانت (175)، داروین (165)، موزارت (165)، بیل گیتس (160)، كوپرنیك (160) و اینشتین (160) به‌سادگی درمی‌یابیم كه توسعه دانش بشر در طول تاریخ بیش از هر چیز مرهون افراد نابغه می‌باشد. نوابغ همان كسانی هستند كه توان حل پیچیده‌ترین مشكلات یك كشور را دارا می‌باشند و مسوولیت راهبری كشور را در وضعیت‌های بحرانی بر عهده دارند.

تاثیر نوابغ روی توسعه جوامع به حدی است كه می‌توان عبارت معروف «ملتی كه قهرمان ندارد هیچ چیز ندارد» را با جمله «ملتی كه نوابغ را در راس مدیریت خود ندارد، به هیچ جا نخواهد رسید» جایگزین كرد.

كنترل موالید و ضریب هوشی

بررسی‌های متعدد ارتباط بین هوش و تحصیلات و همچنین ارتباط میان تحصیلات و تبعیت از سیاست‌های كنترل موالید را به اثبات رسانده است. ضریب هوشی متوسط 20 درصد پرهوش جامعه حدود 115 و ضریب هوشی متوسط 20 درصد كم‌هوش جامعه حدود 85 می‌باشد. اگر فرض كنیم كه میزان زاد و ولد در گروه كم‌هوش جامعه تنها 30 درصد بیش از میانگین جامعه و میزان زاد و ولد در گروه پر هوش جامعه 30 درصد كمتر از میانگین جامعه باشد، میانگین ضریب هوشی نسل دوم از محاسبه زیر به دست می‌آید:

0.2×1.3×85) + (0.6x1x100) + (0.2×0.7×115) = 98.8

به این ترتیب می‌توان انتظار داشت كه میانگین ضریب هوشی هر نسل 1.2 امتیاز از میانگین ضریب هوشی نسل قبل كمتر شود.

تحلیل فوق به خوبی می‌تواند آمار توصیفی ارایه شده از سوی نهادهای بین‌المللی را توجیه نماید، اما اصلاح این وضعیت نیازمند اتخاذ رویكردی مداخله‌ای و همه‌جانبه است. اتخاذ تمهیدات و سیاست‌های علمی برای فقرزدایی و مقابله با شكاف رو به فزونی طبقاتی، توجه به مدیریت عوامل خطرزای سلامت و عوامل اجتماعی موثر بر سلامت، حمایت و مدیریت علمی نخبگان و تلاش برای متوقف و معكوس نمودن سیر مهاجرت نخبگان و بازنگری علمی سیاست‌های كنترل جمعیت تنها بخشی از رژیم‌درمانی ملتی است كه به تدریج هوش خود را از دست می‌دهد.
3. اولي كامنتي بود از وبلاگ نسوان مطلقه معلقه و دومي از وبلاگ گنو لينوكس.

برچسب‌ها:

11 نظر:

در ۱۰:۱۸ قبل‌ازظهر, Anonymous ناشناس گفت...

واقعاًاگر یه ذره از آی کیوی ذاتی استفاده کنیم و همه این تحقیقات علمی را درکنار فعالیتهای دولتمردان بچینیم.....چه می شود؟! فکر می کنید با واریز یک میلیون تومان بحساب نوزادان امسال وآینده سازان فرداچند درصدضریب هوشی مملکت عزیزمان تغییر می کنه ؟؟؟
باید دعا کنیم ،هوشمندان جامعه حب وطن داشته باشند......(آریانا)

 
در ۱۰:۳۰ قبل‌ازظهر, Anonymous ناشناس گفت...

بازم سلام ...رفتم یکمی از آی کیوم بهره ببرم وازافکاردیگران نیز فیض ....توی اینترنت جمله فرارمغزها را جستجوکردم و چه دیدم !! توصیه می کنم دوستان عزیز هم یه سری بزنن !!!
با پوزش مجدد(آریانا)

 
در ۱۲:۲۷ بعدازظهر, Anonymous احسان گفت...

سلام.با(داش آکل سینمای ایران)به روزم.ممنون

 
در ۸:۵۶ قبل‌ازظهر, Anonymous صادقانه گفت...

سلام. شما فشار كاريتون زياد بود و دسترسي به اينترنت. اما من مشغول ساخت و نوشتن مطلب براي يه وب جديد بودم. كلي همه مطلب نوشتم اما در كمال ناباوري مدير وبلاگ مي گويد بعلت اينكه شما دررشته ارتباطات تحصيل مي كنيد متاسفانه نمي توانم اجازه بدهم مطلب بزاريد. او معتقد بود دانشجويان ارتباطات از توان ظفسطه بسيار بالايي برخردارند. او خبر نداشت كه خيلي از همكسلاي هاي ما حتي نمي تواند يك تعريف جامعه از كلمه روابط عمومي بدهند و بالاخره من محترمانه از وب اخراج شدم. بله.

 
در ۱۲:۵۱ بعدازظهر, Anonymous ناشناس گفت...

....و یکروز محنتی عظیم بر بشر فرود می آید
بهترین آفرینندگان از بهترین آفریده هایشان خسته می شوند. (آریانا)

 
در ۱:۳۲ بعدازظهر, Anonymous تاراج گفت...

سلام
هر روز به وبلاگ شما سري مي زنم و هر وقت مطلب تازه اي مي بينم خوشحال مي شم . مطلب اخير شما هم نه تنها بسيار زيبا بود بلكه با انسجام خوبي كه داشت تفهيم مطلب را براي خوانندگان راحت مي كرد . در اين رابطه مطلبي نوشته ام كه بد نيست مطالعه بفرماييد .

 
در ۹:۲۶ قبل‌ازظهر, Anonymous سحر گفت...

d

 
در ۹:۳۶ بعدازظهر, Anonymous بهادر گفت...

سلام نمی خواممممممممممممممممممم
حالا دیگه به وبلاگ محدثه و احسان سر میزنید به من نههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

 
در ۱۲:۳۴ بعدازظهر, Anonymous يسسنا گفت...

سلام استاد خسته نباشيد ببخشيد من يه مدته نميتونم به اينترنت وصل شم بخاطر اين نتونستم آپ كنم و براي شما كامنت بزارم

 
در ۱۱:۱۲ قبل‌ازظهر, Anonymous مهدی شهسواری گفت...

سلام. خسته نباشید
مهدی شهسواری هستم لطفاجهت دیدن مطلب بازدید از آمفی تئاتر طالقانی به وب بنده سربزنید.

 
در ۱۱:۴۰ قبل‌ازظهر, Anonymous بنی اردلان گفت...

سلام استاد بنی اردلان هستم.
نقد و بررسی فیلم سگ کشی
در این فیلم واقعیت هایی که به صورت شیرین یا تلخ در جامعه ی ما اتفاق می افتد را نشان می دهد که بیشتر واقعیت تلخ مشاهده گردیده.در این فیلم ارزش های معنوی و قدیمی جای خودش را با ارزش های مادی عوض کرده است مخصوصا در کشور های جنگ زده و با فشار های اقتصادی و تحریم های اقتصادی رو به رو بوده است که باعث شده هرکس برای به دست آوردن پول دست به کارهای نا مشروع و غلط و حرام بزند تا به مقصودش برسد و با این کار ارزش های معنوی و اجتماعی خود را زیر پا له می کند.در این فیلم دو شریک که یکی از شریک ها بی خبر و اعتماد زیادی به شریکش دارد رو دست می خورد.یکی از شریک ها فریبکاری و سو استفاده کرده از سادگی شریک دیگر ولی شریک بعدی ساده و بدون ریا دیده میشود.این فیلم نشان می دهد شریکی که از سادگی خود شکست می خورد باز هم به کارش ادامه میدهد و حاضر نمی شود تلافی کند.در این فیلم خیانت هم در برابر خوبی ها مشاهده گردید.این فیلم نشان میدهد آدم ها را نمی توان از روی رفتار و گفتارشان شناخت یعنی نمی توان ذهنیت و اندیشه هایی که در سر دارند را فهمید و یا پیشبینی کرد پس هیچ وقت نباید گول ظاهر، رفتار و گفتار افراد را خورد.
در آخر در این فیلم بی اعتمادی،سو استفاده،دروغ گویی، بی توجهی به ارزش های معنوی و عشق دروغین، تظاهر و ظن را به عنوان یک ابزار برای لذت و سوء استفاده کردن نگاه میکند و نشان داد هرکس از اول فکر های شیطا نی و پلید در سر داشته باشد شاید ظاهرا به خواسته های پلیدش برسد اما در واقع شکست خورده است.

 

ارسال یک نظر

اشتراک در نظرات پیام [Atom]

<< صفحهٔ اصلی